Saturday, March 27, 2010

Dilema Omnivorului

The Omnivore's Dilemma este o carte publicata in 2006 de Michael Pollan care te plimba prin toate lanturile trofice si genurile de mancare posibile si imposibile, de la bio la ridicol de procesate, de la ce vanam/culegem noi insine, pana la ce ne pune pe masa corporatia. Totul ca sa raspunda la o intrebare simpla - ce mancam azi?

Mai nou am auzit ca exista si un restaurant in Bucuresti cu aceeasi denumire (la care obligatoriu o sa ajung).

Dar nu asta e ideea acestui blog. E vorba ca, daca stau sa ma gandesc un pic, putinul timp liber pe care-l am il consum in carciumi. Restaurante, baruri, cafenele, pub-uri, cluburi, you name it. Si chiar daca durata de viata a unui local din Bucuresti e de cativa ani, probabil, pentru ca imi inchipui ca nu suntem chiar in New York unde un restaurant e deja fumat dupa doua luni, totusi ramane interesant de vazut nu atat de mancam azi, ci unde. Cu evidenta variatiune pe aceeasi tema, ce bem azi si unde.

O sa gasiti aici review-uri, recomandari, idei, comentarii, poze si date de contact pentru diverse locuri din Bucuresti. Mai ieftine sau mai scumpe, mai de fite sau mai de divertisment, mai de iesit cu gasca sau mai de iesit cu iubita. Pana la urma, Metropotam e plin de hipsteri dubiosi, Sapte Seri e de cacat si altceva nu mai stiu eu.

Dilema Omnivorului? I recommend you mititeis...smalls...

3 comments:

  1. Nu ca as vrea sa te descurajez, dar pe langa dubioseniile din Metropotam si Sapte Seri (si tot restul de reviste gratuite de tip meh), exista deja un blog care face cam ce vrei tu sa faci, si o face bine.. e vorba de http://www.culinariard.ro/ . Asta asa, ca si chestie. Spor & astept si eu recomandari, ca ultima data ma blocasem rau pe Ali-Baba :))

    ReplyDelete
  2. Ca sa fac o reclama nesimtita, mai am avut si eu o incercare pe tema aceasta cu inca niste oameni: http://wheret0.wordpress.com/ dar a ramas abandonata la un moment dat.
    Asa ca spor la recomandari!
    @svastik interesant link-ul, nu il stiam.

    ReplyDelete
  3. mda, dar aici n-o sa fie vorba doar de haleala & pileala. o sa bagam despre divertisment, despre "the whole package", despre unde ne simtem bine si unde ne vine sa ne pisam la usa sa nu se mai intoarca nimeni.

    si in plus, nu e musai sa fii original, macar sa fii haios :)

    la Ali Baba eu inca n-am reusit sa ajung, desi prietenul nostru comun ii face reclama hardcore. dar e pe lista.

    ReplyDelete